Najam

U svim Europskim državama, prisutan je sve veći trend, da se kupci prije odlučuju za najam opreme nego za kupnju. 

U nekim je razvijenim državama zapadne Europe i Sjedinjenih Američkih država, više zanimanja za najam nego za kupnju opreme. 

 

Kome je namijenjen?

Najam opreme je kako za profesionalce, kojima oprema za čišćenje služi za osnovnu djelatnost, tako i svakoj tvrtki ili pojedincu, za rješevanje trenutnog odn. kratkotrajnog problema. 

Zašto?

Profesionalnim tvtkama, koje se bave čišćenjem i održavanjem objekata, ta oprema služi kao osnovno sredstvo, značajno za njihov rad. 

Kupnja opreme, je dosta puta nužna, bez nje je rad značajno skuplji, i dosta puta nije obavljen u ugovorenom roku. Kupnja bi bila prevelik jednokratni zalogaj za tvrtku, a leasing je preskup.

Tvrtke se zato odlučuju za operativni najam, gdje, novu opremu otplaćuju u mjesečnim obrocima i na kraju najma mogu stroj povoljno otkupiti.

I, što je najljepše pri tome je to, da najmoprimatelj nema nikakvih dodatnih troškova i ne treba brinuti za stroj, jer su u najamnini uračunati već svi troškovi servisiranja i popravaka. All inclusive!

Najmoprimatelj plaća vodu, struju odnosno gorivo, i - s veseljem na posao. Kod nove opreme, određen je minimalni rok najma, a kod rabljene (demo), strojevi se mogu unajmiti i samo za nekoliko dana.

Najamnina ide u cijelosti u trošak tvrtke, naravno. 

Pojedincima i ostalim kupcima, kojima čišćenje nije osnovna djelatnost, najam omogućuje, da sami obave jednokratni posao, za koji bi sigurno morali plaćati značajno više. 

Posao je tako obavljen onda, kada to vama najbolje odgovara, te na način koji ste si sami zamislili. I još nešto: ako stroj nije dovoljno dobar, možete ga odmah vratiti i unajmiti drugi ili veći stroj. 

Navest ćemo samo neke najčešće primjere: Trgovačke tvrtke se odlučuju za metenje i pranje pokrivenih parkirališta, drugi za kemijsko čišćenje unutrašnjosti svojih vozila, neki operu veće površine tekstilnih podova u uredima, drugi opet posisaju prostore nakon gradnji, adaptacija i slično. 

Ukratko, bez svakog poslovnog rizika, mogu stroj nakon obavljenog posla vratiti, kod redovitih čišćenja ga zadržati proizvoljno dugo.

Za duži period najma, i tu je moguć novi stroj, uvijek se moguće odlučiti i kupiti ga. 

 

 

 

Slični proizvodi

Tel: +387 33 473 927
Radno vrijeme: ponedeljeka - petka8.00 – 16.00h